Problem with WordWrapMode.Word icw ranges and adornments

SyntaxEditor for WPF Forum

Posted 9 years ago by Rick Fleuren
Version: 10.2.0533
Avatar
We are experiencing a problem when the SyntaxEditor is set to WordWrapMode=Word in your example "Adornment 6 - Code Reviewing".

If you have a text line that wraps, all words on the first line seem to be able to do just fine (here you will see an adornment button with green background, and an underline for reference):


Screenshot 1


But as soon as an adornment piece gets wrapped and placed on another line, it seems to dislocate the green background (the adornment button and the underline seem to behave as normal though):


Screenshot 2


Funny thing is, that if we stretch the box so that some adornments can be placed on the first line, these adornments gets rendered normal:


Screenshot 3


How can we resolve this issue?

Many thanks,

Rick Fleuren
Everest b.v.

PS We use the 10.2.533 build of last year

[Modified at 02/25/2011 08:05 AM]



[Modified at 02/25/2011 08:11 AM]

Comments (6)

Posted 9 years ago by Actipro Software Support - Cleveland, OH, USA
Avatar
Hi Rick,

I'm trying it with the latest codebase and went to the "Adornment 6", set WordWrapMode=Word and added a note over a word at the end of a line. Then I added characters before that word on the same line to make the word wrap. I didn't see any issues with the background being off. Perhaps it was fixed already.

Can you please grab the latest build and see if you still see it there?


Actipro Software Support

Posted 9 years ago by Rick Fleuren
Avatar
It does not occur when you only have that adornment. It occurs only if you have adornments on the first (or previous) line as well.

Did you try this as well?

Thanks
Posted 9 years ago by Actipro Software Support - Cleveland, OH, USA
Avatar
Thanks Rick, we narrowed it down and found the bug. It is fixed for the next maintenance release.


Actipro Software Support

Posted 9 years ago by Rick Fleuren
Avatar
Thanks! :)

Any indication when it might be released?

Best regards,

Rick Fleuren
Everest b.v.
Posted 9 years ago by Actipro Software Support - Cleveland, OH, USA
Avatar
Hi Rick, probably sometime in the next week or so.


Actipro Software Support

Posted 9 years ago by Rick Fleuren
Avatar
Thanks!!
The latest build of this product (v2019.1 build 0683) was released 1 month ago, which was after the last post in this thread.

Add Comment

Please log in to a validated account to post comments.